Zwolse echtpaar Ype en Cobie:

“Als je me een half jaar geleden had gezegd dat ik naar Hasselt zou verhuizen, zou ik ‘dacht het niet’ hebben geantwoord”, lacht Cobie uit Zwolle. Ze kocht onlangs samen met echtgenoot Ype een ‘levensbestendige’ woning in project Wonen in de Weedehof “Dit is de ideale locatie voor ons en maar drie kilometer verder van mijn werk in Stadshagen dan ons huidige woning in de Zwolse Wipstrik.”

Het echtpaar zocht al drie jaar naar een woning in Zwolle. “Echt haast hadden we niet, maar we konden ook niet vinden wat we zochten: een appartement op de begane grond of een patiowoning.

Toen las ik over dit project. ‘Alles klopt, er is maar één nadeel: het is in Hasselt’, zei ik tegen mijn man. Voor Ype was dat echter geen probleem.”

Desondanks maakten ze een keuze voor de strategie ‘stap voor stap’. Eerst maar eens een informatieavond bezoeken van Bonthuis Vaartjes Makelaars (NVM), was de gedachte. “Na afloop waren we eigenlijk al om.

En dat na jarenlang Zwolle, waarvan vijf jaar op de huidige plek. “Ik had deze verhuizing nooit verwacht, maar kijk er naar uit. We kunnen er langzaam aan wennen: de bouwstart staat voor december gepland, zodat we na de zomer van 2017 kunnen verhuizen.”

De Weedehof is precies wat we zoeken: het heeft voldoende woonoppervlak, een patiotuin en het is dichtbij bij mijn werk. Bovendien kan Ype in het landelijk gebied zijn hobby’s uitvoeren, zoals fietsen en vissen. Hij is al twee jaar met pensioen namelijk. Dit is de juiste stap in deze levensfase.”