Stap in de toekomst

Het Zwolse echtpaar Rostohar verhuist in 2017 naar nieuwbouwproject Wonen in de Weedehof. “Wij zochten een gelijkvloerse woning en zagen op Funda de plannen in Hasselt. Die spraken ons eigenlijk meteen aan”, vertelt Guus Rostohar.
Momenteel woont hij met zijn echtgenote in een vrijstaande woning aan het water. Met vijf slaapkamers en een grote zolder is het huis eigenlijk te groot geworden. “En dan ga je langzaam eens wat oriënteren. Ook met het oog op de toekomst. Ik ben 64 jaar en werk nog parttime naast mijn pré-pensioen.

Dan kijk je toch naar een bepaald soort woning en die hebben we in Hasselt gevonden.” Wat op zich best verrassend is, zegt Rostohar. “Ik ken Hasselt eigenlijk helemaal niet en in die zin stappen we een nieuwe wereld binnen.

De afstand naar Zwolle is voor ons geen enkel probleem. Als ik nu van de ene kant naar de andere kant van de stad fiets, ben ik ook tien kilometer verder. Dat maakt eigenlijk geen verschil.” Over het contact met Bonthuis Vaartjes Makelaars (NVM) is Rostohar enthousiast. “Alles verloopt prima. Wij zijn zeer tevreden.”